• Temaer på workshoper i Rogaland fylkeskommune våren 2009

 • Kursholdere Marita Aksnes /Randaberg vgs) og Leif Harboe (Bryne vgs)
 • Formålet med kurset er å gi tips og ideer for læring "på nett"
 1. Delicious samle, distribuere, dele digitale ressurser (skjermvideo)
 2. Eks. på noen aktuelle NDLAressurser
 3. Sammensatte tekster med GoAnimate (animasjon - eksempel elevarbeider), Glogster (skjermvideo), eksempel på opplegg med tegneserier/NDLA (skjermvideo), teori og tips om digitale fortellinger med bruk av MovieMaker og Photo Story
 4. Dipity - å lage tidslinjer (til bruk i historie, norsk, religion, samfunnsfag m.m.)
 5. Samarbeid på nett ved hjelp av Etherpad, jeg har lagt ut et testdokument her.
 6. Styre elevene ved hjelp "lenker" (i Its learning/ved hjelp av Google Dokumenter) - distribuere/dele/navigere
 7. Eks. på bruk av Google maps i forbindelse med dialekter (lydfilene er lagt i Dropbox, men kunne også vært lagt ut Its Learning som "webfil")
 8. Scrapbook (krever nettleseren Firefox), kildebruk, kildevurdering, sitering (skjermvideo)
 9. PLN - "personlig lærende nettverk", delenettverket Del og bruk, lærerblogger som f.eks. (Maritas blogg/Leifs blogg) (på disse finner du lenker til andre blogger igjen) og Twitter for å dele ideer (skjermvideo om blogging)
 10. Netvibes/RSS-leser (skjermvideo)
 11. Vi vil nevne kjapt: Dropbox for fleksibel jobbing, Handbrake for å jobbe med film, les om Wikispaces (skjermvideo 1, skjermvideo 2) (Wikispaces uten reklame - finner man her, Camtasia/Screenflow (e-undervisning, to sistnevnte er forholdsvis dyre programmer), tips for å laste ned youtubevideoer på egen harddisk ved hjelp av "Kickyoutube"
 12. Omtale av digitale tester i Its learning (tips følg med på bloggen til Svend Andreas Horgen som er god på flervalgstester)(skjermvideo)
 13. Markin, program for retting/systematisk tilbakemelding (merk at dette er et program skolene må kjøpe hvis de ønsker å bruke det, (en gangs) lisens per bruker er ca 110 kroner)
 • Workshopen er stipulert til å vare en halv dag - derfor vil vi gå ganske raskt gjennom disse tingene, det er heller ikke sikkert vi rekker å berøre alt som her er nevnt.